Ce ne facem cu criminalitatea la adăpostul măștilor purtate pe stradă?

Am văzut cu toții ce fel de fenomene sociale a încurajat purtarea măștii pe stradă în țări precum SUA, Franța, Germania, Belgia, Olanda, etc.

Am fost martorii înmărmuriți ai unor violențe de stradă facilitate de posibilitatea unor indivizi cu scopuri neclare de a umbla mascați aproape în totalitate în zona feței, și deci aproape imposibil de identificat, în ciuda pozelor sau cadrelor video surprinse cu aceștia în cadrul unor acțiuni de vandalizare și chiar de jefuire.

Vedem din păcate chiar și la noi deja reacții tot mai violente și tot mai tupeiste împotriva forțelor de ordine din partea interlopilor, din partea tuturor celor certați cu legea. Ce ne facem cu criminalitatea la adăpostul măștilor purtate pe stradă? Cine va răspunde pentru eventualele agresiuni sau fapte similare cu ceea ce se întâmplă de curând prin SUA, Franța, Germania și Marea Britanie?

Doar pentru că o clică ordinară de politicieni și afaceriști din jurul lor au cumpărat din lăcomie milioane și milioane de măști, acum trebuie să forțăm nota ca aceste mizerii să se vândă și să se poarte în continuare pe stradă? Dar cu măștile aruncate pe jos pe la tot pasul pe străzi, potențiale focare de infecție, cu alea ce facem? (n.r. vezi Inconștiență și nesimțire la Iași! Așteptăm să devenim un nou caz Suceava?)

Inconștiență și nesimțire la Iași! Așteptăm să devenim un nou caz Suceava?
Inconștiență și nesimțire la Iași! Așteptăm să devenim un nou caz Suceava?


loading...


loading...Comments

comments

About The Author