Cifre alarmante de la INS: importul de lapte brut în România s-a majorat cu 41% în primele cinci luni ale anului 2020

Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii cifre care arată nepăsarea Guvernului României faţă de locurile de muncă ale românilor, arată lipsa de viziune şi de măsuri astfel încât companiile din România să poată funcţiona, oamenii să aibă serviciu şi micii producători să poată să subziste.

România s-a majorat cu 41% în primele cinci luni ale anului 2020 faţă de perioada similară a anului trecut. Producţia de lapte de consum a crescut cu 12%, a crescut şi cantitatea produselor derivate, dar colectarea de la producătorii locali a scăzut.

În timp ce România importă mai mult lapte brut, o companie franceză închide două fabrici de procesare a laptelui în judeţul Suceava şi concediază mai mult de 150 de oameni.

Promite că nu va stopa colectarea de la mici producători locali, dar o reduce. Este o dramă şi ea este cauzată de lipsa implicării guvernului în a găsi mecanisme şi instrumente care să ajute economia românească, muncitorii români, producătorii români.

Sute de oameni îşi pierd locul de muncă şi mii de vieţi sunt brusc afectate doar la noi în judeţ, doar de decizia unei companii, în doar o industrie. Putem multiplica acest exemplu, îl putem extrapola la mai multe industrii.

Creşte haotic importul de produse alimentare, lipsesc soluţiile guvernului de a ajuta producţia locală, întârzie implementarea pachetului economic fantomatic pe care premierul Orban îl promite de trei luni şi angajaţii români pleacă în şomaj.

Încurajarea importurilor şi lipsa preocupării pentru producatorii locali constituie pentru angajaţii români un act iresponsabil al unui guvern de diletanţi.Cum să ajungă sute de şomeri şi producători locali să se zbată în agonie în timp ce economia merge invers decât trebuie?

Cum să ajungă să se închidă fabrici de lactate în Floreni şi Vatra Dornei, locul de naştere al unui brand care se va produce în altă parte, în timp ce România importă semnificativ mai mult lapte brut?

Cum să treacă luni de zile în care promiţi, ca guvern, că oferi compensaţii şi pachete de măsuri care să redreseze economia, iar în acest timp să nu faci absolut nimic pentru soarta oamenilor şi a companiilor?E neştiinţă, e rea-credinţă sau pur şi simplu nerozia conduce România.”, a declarat deputatul Eugen Bejinariuloading...


loading...Comments

comments

About The Author