Condamnam tradarea, condamnam tradatorii

Condamnam tradarea, condamnam tradatorii

La nivel global sunt persoane care au si pana peste 5-6 cetatenii diferite, insa care n-au renuntat niciodata la cetatenia nativa. Emil Hurezeanu face insa parte dintre aceia care au renuntat cu o mare usurinta la cetatenia română, insa cand i s-a ivit ocazia sa fie numit ambasador al României in Germania n-a stat prea mult pe ganduri.

Cat de util poate fi un asemenea mercenar fara scrupule unei tari? Si totusi am avut neplacuta surpriza sa constatam ca exista inca români pe lumea aceasta care il considera … patriot. Ce fel de patriot este acela care se scutura de cetatenia nativa ca de o povara? Al cui patriot? Inca de pe vremea lui Ceausescu, Hurezeanu este recunoscut ca fiind un oportunist, un arivist, ca fiind tradator de neam si de tara.

Ca popor suntem mult prea ingaduitori cu tradarea si cu tradatorii, iar de aici ne si se trag multe dintre problemele cu care ne confruntam la nivel national, si chiar international.

Condamnam tradarea, condamnam tradatorii

Un alt Brutus care se erijeaza insa intr-un patriot, cu drapele nationale puse unul peste altul si strigandu-si pana la zbierat falsul patriotism in vazul lumii, este menestrelul secesionist de la Insolventa TV, Rares Bogdan.

De ce menestrel secesionist? Pai hai sa vedem: cand nu este preocupat sa-si ascunda adevaratul caracter si se camufleaza in blana de oaie ca si cum ar fi patriot român, face subtil propaganda separatista, aruncand pe ici pe colo, semintele si mugurii ideilor de autonomie, secesionism, independenta, etc

“Nu știu de câte ori și cât de departe s-a aventurat zilele acestea Rareș Bogdan în propagarea ticăloasei teze, mă uit la Realitatea TV doar câteva minute, când și când. S-a nimerit să văd însă o secvență în care, explicând cu oarecare înțelegere și simpatie motivația catalanilor de a-și cere suveranitatea și ruperea de Spania, Rareș Bogdan a pomenit de alte câteva zone din Europa în care lucrurile ar sta la fel și ne-am putea aștepta ca populația respectivă să apeleze mai devreme sau mai târziu la binefacerile unui referendum de separare…

Aceste zone ar fi, după Rareș Bogdan, Lombardia, în Italia, Bavaria în Germania și… Clujul nostru! Era cât pe-aci să zică Transilvania, nemernicul! A făcut o pauză și și-a înghițit vorba, speriat și conștient de gravitatea celor ce este pe cale să le spună, s-a repliat și n-a mai spus Transilvania, a rostit numele unei localități, nu al unei regiuni, al unei zone!…

Strict logic vorbind, nu mai avea sens. Dar nu logica contează în zona televiziunii, ci efectul psihologic asupra telespectatorilor! Așadar acești spectatori au primit de la Rareș Bogdan, de la Realitatea TV, informația, ideea, că Cluj Napoca ar fi o Barcelona a României! Cu subînțelesul că Transilvania ar fi o Catalunia a României!…”, a scris profesorul Ion Coja

In alte ocazii, spre deosebire de Sabin Gherman care isi canta antiromanismul pe fata si greata fata de romanii din celelalte provincii, Rares Bogdan o face insidios, pozand in mare patriot. Cine a avut rabdarea sa-i asculte emisiunile si invectivele discrete care promoveaza dezbinarea dintre romanii din diverse provincii ale tarii, a realizat ce am vrut sa spunem.

“Unii, ca binecunoscutul Sabin Gherman, își afirmă de ani de zile greața de România și de „sudiști”, față de „miticii” din București, și o face deschis, beneficiind și de sprijinul unei televiziuni. Câteodată mai dau și eu peste vreo emisiune a individului. (…)

Probabil prin comparație cu Rareș Bogdan, ardeleanul trădător și diversionist, insidios și bine acoperit, care a venit la București și face emisiuni cu invitați dintre cei mai respectabili, dându-se mare patriot, emisiuni cu care și-a câștigat ceva simpatizanți. Era să mă număr și eu printre ei. Din păcate pentru numitul Rareș Bogdan, sunt și eu un fel de specialist în comunicare și mă pricep să înțeleg unde bat textele cuiva care încearcă să-și păcălească cititorii sau auditoriul ori telespectatorii!…”, a scris Ion Coja

Avand la dispozitie un mediu prin care se poate adresa direct oamenilor si poza intr-un aparator al românilor din Transilvania, Rares Bogdan a reusit chiar sa pacaleasca un numar insemnat de oameni, ferm convinsi ca acesta este intr-adevar unul dintre putinii oameni din presa care macar mai fac cunoscute abuzurile petrecute impotriva românilor din Ardeal.

Insa sub aparenta sa de patriot, Rares Bogdan implanta insidios din cand in cand pumnale la adresa altor români: “sudistii”, “miticii”, “regatenii”, “judetele sudice”, insinuand ca furaciuni ca in sudul Romaniei mai gasesti numai in Moldova, niciodata in Ardeal sau in Banat. Statistica il contrazice profund, atunci cand vine vorba de a insira infractionalitatea pe judete la nivelul tarii, insa pentru el asta nu e important, nu conteaza nici adevarul, nici respectarea deontologiei, nici faptul ca loveste insidios in unitatea românismului, tot ce conteaza pentru el este efectul psihologic asupra telespectatorilor sai: “auzi ba, ne-ar fi mai bine fara hotii aia, de ce-am tine noi in spate doua provincii de infractori?”. 

Oricine incita la dezbinarea tarii si a romanilor, inlesnind altora planurile subversive, nu poate fi altceva decat un tradator de neam si de tara, oricat de mult s-ar erija el intr-un asa zis patriot. De altfel unul care isi canta patriotismul la un post de televiziune despre care unii spun ca face evazionism la scara uriasa, a cui “patriot” o fi? Cum sa zbieri ca nu sunt bani pentru autostrazi, spitale, scoli, etc, cata vreme compania pentru care lucrezi nu-si plateste obligatiile cetatenesti?

Sursa: Glasul.info

Foto: facebook.com, trucajloading...


loading...Comments

comments

About The Author