Guvernul liberal își ascunde realizările în domeniul culturii? Petiție împotriva cenzurării artei LGBT

Un cetățean român a lansat o petiție intitulată “Hey, Muzeule, nu mai cenzura arta LGBT! Vrem concertul FLUID înapoi pe FaceBook!”, după ce a aflat că momentul muzical al formației FLUID ce a concertat la Muzeul Național de Artă Contemporană în 10 iunie a fost cenzurat. Evenimentul ce a fost transmis și live pe pagina de FaceBook a muzeului a fost cenzurat la scurt timp, conducerea Muzeului de Artă Contemporană decizând după două zile să ”îndepărteze” înregistrările video.

Păi chiar așa, de ce să se ascundă realizările PNL-ului în domeniul culturii? Să fie lăsate să le vadă toată lumea, in prag de alegeri.

Redăm integral textul petiției prin care se solicită încetarea cenzurii și transparență totală în ceea ce privește cheltuirea banului public:

“Formația FLUID a concertat la Muzeul Național de Artă Contemporană în 10 iunie și evenimentul a fost transmis live pe pagina de FaceBook a muzeului.

Toți iubitorii de artă contemporană au avut astfel acces la performance-ul formației, la mesajele de toate naturile pe care aceasta le-a transmis, la discursurile vice-prim ministrului Raluca Turcan și cel al ministrului culturii, la atmosfera din public.

În mod incredibil, conducerea Muzeului de Artă Contemporană a decis după două zile să ”îndepărteze” înregistrările video, sub pretextul că pagina de FaceBook a fost ”ținta unui val concertat” de comentarii neadecvate, pe care nu a avut posibilitatea să le modereze.

Noi, semnatarii petiției, dorim să informăm conducerea muzeului că decizia luată este o dovadă de lipsă de transparență a modului de cheltuire a fondurilor publice și, mai ales, este un act de cenzură, prin care cetățenii sunt lipsiți de posibilitatea de a avea acces la actul de cultură organizat de muzeu și, mai ales, la mesajele pe care formația FLUID le-a transmis sub egida muzeului.

Pretextul folosit de conducere,  adică existența unui ”val concertat”  de comentarii nedorite, este o manifestare de manie a persecuției, deoarece există posibilitatea tehnică ca acestea să fie șterse, sau blocate toate comentariile, cel puțin pentru o perioadă. În schimb, în mod irațional și impulsiv, conducerea muzeului a ales să lipsească toți cetățenii de posibilitatea vizionării filmului, cu toate că acesta este un bun public.

Cerem conducerii Muzeului Națioanl de Artă Contemporană să repună urgent pe pagina proprie de FaceBook toate fimările de la evenimentul din 10 iunie 2020 pe care le-a ”îndepărtat”!

Vrem ca arta LGBT să nu mai fie ascunsă cetățenilor folosindu-se pretexte de ordin tehnic, ridicole!

Vrem ca mesajele formației FLUID să nu mai fie cenzurate de Muzeul Național de Artă Contemporană!

Hey, Muzeule, pune toate filmările de la evenimentul din 10.06.2020 cu formația FLUID înapoi pe FaceBook”, se arată în textul petiției inițiate de către Mihai Tociuloading...


loading...Comments

comments

About The Author