Încă o publicație românească supusă cenzurii: “Glasul punct info”

Trăim vremuri în care războiul informațional a îmbrăcat niște forme din ce în ce mai complexe și mai parșive. Este de ajuns doar o campanie de raportări false pentru spam pentru a suprima o publicatie: “Glasul [punct] info”. La fel s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă și cu o altă publicație care aborda teme asemănătoare: portalul Buletindecarei.ro.

Modul de operare (n.r. modus operandi) este atât de asemănător încât pare tras la indigo, dacă nu cumva sunt chiar aceleași “personaje” implicate în operațiune.

Anul trecut, în 2019, portalul sătmărean Buletindecarei.ro era victima unei ample campanii de raportare pe facebook. Cauza? Prea multe articole publicate pe această platformă care dezvăluiau situații revoltătoare de discriminare etnică împotriva românilor, abuzuri instituționale, fenomene grave de maghiarizare spriijinite instituțional, precum și multă corupție la nivel local în municipiul Carei din județul Satu Mare.

Împotriva singurului portal românesc din Carei se pornise atunci un întreg viespar, atât la nivel instituțional, cât și unul ocult, care ducea un război “hibrid” împotriva răspândirii informațiilor delicate de la nivel local spre nivel național. În județul Satu Mare există un asemenea hal de omerta în rândul presei locale, încât la nivel național ajunge o parte infimă din informațiile sensibile din acest județ.

Supusă unui val continuu de atacuri informatice, raportări false împotriva paginii de facebook a site-ului, publicația Buletindecarei.ro beneficia în paralel și de procese deschise pe motive de tot râsul, pornite mai curând din interesul de a bloca și mai mult activitatea portalului online, decât aceea a unei cauze legitime.

După cum spuneam, același mod de operare a fost folosit și împotriva portalului Glasul [punct] info, publicația beneficiind de asemenea de o amplă campanie de raportări false pe facebook, până domeniul Glasul [punct] info a ajuns să fie banat fix cum pățise cu un an în urmă și Buletindecarei.ro.

Ștefan cel Mare nu respectă standardele comunității… Nici el, nici Eminescu, nici mulți alți români…


Galerie Foto:loading...


loading...Comments

comments

About The Author