Nici bine n-a castigat Orban, ca s-a si inchis ziarul Magyar Nemzet? Adica asta e chiar o pura intamplare? Nici sorosistilor nu le va fi bine!

Nici bine n-a castigat Orban, ca s-a si inchis ziarul Magyar Nemzet? Adica asta e chiar o pura intamplare? Nici sorosistilor nu le va fi bine!

Presa de opozitie din Ungaria si-a dat obstescul sfarsit, inchizandu-se dupa 80 de ani de la infiintarea sa ziarul Magyar Nemzet, chiar imediat dupa alegeri. Publicatia Magyar Nemzet reprezenta una dintre ultimele redute ale rezistentei din presa maghiara impotriva guvernarii.

In urma, pe baricade, mai raman doar cativa mohicani, site-uri independente, bloguri, publicatii sustinute din donatii, prin  crowdfunding, insa cu notorietate si audienta foarte limitate.

Marile publicatii care promovau liberalismul in Ungaria au fost inchise de multa vreme, iar putinele publicatii independente cu astfel de inclinatii sunt acum puse la zid si impotriva lor bat foarte multe guri de tunuri ale propagandei sistemului.

Nici bine n-a castigat Orban, ca s-a si inchis ziarul Magyar Nemzet? Adica asta e chiar o pura intamplare? Nici sorosistilor nu le va fi bine!

Pe de o parte, un aspect pozitiv este acela ca hoardele si cetele de pseudoactivisti si anarhisti nu-si mai pot face de cap ca in tarile infiltrate pana la varfurile statului de catre organizatiile sorosiste, pe de alta parte insa, se anunta zorii unui totalitarism similar regimurilor politice dictatoriale. Indiferent cum ai privi situatia, este evident un soi de compromis, pe care propaganda sistemului din Ungaria l-a numit in dese randuri ca fiind “binele general”.

Asadar, cetatenii Ungariei au ales, si au ales acest soi de compromis, “binele general”, vrajiti fiind de discursurile nationaliste ale lui Viktor Orban.

Patronul ziarului Magyar Nemzet, imediat dupa ce a constatat rezultatul alegerilor, a hotarat ca nu mai merita sa depuna efort inutil si sa piarda bani, si a luat decizia sa inchida publicatia.

Potrivit redactorului-sef al ziarului, jurnalistii de la aceasta publicatie nu primeau acreditari pentru anumite institutii publice, publicatiei ii erau blocate distributia pe print si mijloacele de finantare, afaceristii sau companiile care ar fi cumparat publicitate la Magyar Nemzet, trezindu-se cu “probleme”. 

Infiintat la 25 august 1938, cotidianul Magyar Nemzet isi inceteaza aparitia la 11 aprilie 2018, inclusiv pe platforma online.

Sursa: Glasul.infoloading...


loading...Comments

comments

About The Author

Campanie Huawei Psmart

Citește articolul precedent:
Presedintele "romanilor mei" ia apararea multinationalelor! Mai mira pe cineva acest lucru?
Impotriva vointei a milioane de români, Iohannis si USR incearca sa apere interesele marxismului cultural in România!

Impotriva vointei a milioane de români, Iohannis si USR incearca sa apere interesele marxismului cultural in România! Dupa ce Parlamentul României...

Închide