Nici macar Barbie nu mai este ce-a fost! Faceti cunostinta cu “JENNA THE HIJABI”

Nici macar Barbie nu mai este ce-a fost! Faceti cunostinta cu “JENNA THE HIJABI”

Cea mai noua dintre papusile create de catre cei de la Barbie este Jenna, creatia unei mame musulmane franceze. In conformitate cu traditia si cutumele religiei musulmane,  Jenna poarta o abaya, o rochie modestă care acoperă clavicula și care se întinde la încheieturi și glezne.  Ea vine cu o eșarfă potrivită pentru a fi înfășurată în jurul părului ei ca un hidaj. În plus, pentru a capta si mai mult atentia musulmanilor, Jenna isi intra foarte bine in rol, avand abilitatea de a recita 4 versete din Coran.

Aflata deja in productie de serie pentru tarile din Orientul Mijlociu, Jenna este prima papusa care intra in mentalul colectiv al tinerelor minti musulmane, inca din frageda copilarie.

“Move Barbie! Get out the way! Here comes Quran-reciting, hijab-wearing Jenna!” (Misca Barbie! Da-te la o parte! Vine Jenna, papusa care poarte hijab si recita din Coran!), scriu si cei de la RT Play.

Nici macar Barbie nu mai este ce-a fost! Faceti cunostinta cu “JENNA THE HIJABI”

Insa, așa cum se poate vedea în videoclipul de mai jos, Jenna – și cuvântul arab pentru “cer” – nu seamănă de fapt deloc cu fizionomia fetelor din zona geografica in care va fi comercializată, remarca si cei de la jpost.com.

Trasaturile papusei corespund mai degraba europencelor cu piele palida si parul de culoare brun-deschis.

De asemenea, Jenna nu este prima hijabi Barbie. Acum un an, când Mattel – compania care deține marca Barbie – a lansat o nouă colecție de păpuși într-o varietate de tonuri de piele și cu proporții de corp mai aproape de cele ale unui om real, un utilizator instagram nigerian a hotărât să-și împodobească păpușa cu eșarfă, creând astfel “Hijarbie”, potrivit jpost.com.

Green white green 😅 🇳🇬 #habibadasilvaelmnt #earth

A post shared by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Papusa este prezentata si in Emiratele Arabe ca pe o jucarie educativa, care ii ajuta pe copii sa invete Coranul: “Meet Jenna, the hijabi doll teaching kids the Quran”.

 loading...


loading...Comments

comments

Tags: ,

About The Author