O ipoteza interesanta: Italia a fost ocolita de atacuri teroriste fiindca mafia italiana, albaneza si română a actionat preventiv impotriva posibilelor pericole pe strazi

O ipoteza interesanta: Italia a fost ocolita de atacuri teroriste fiindca mafia italiana, albaneza si română a actionat preventiv impotriva posibilelor pericole pe strazi.

Cu toate ca au existat amenintari si chiar clipuri video de propaganda in care Italia era prezentata ca tinta pentru viitoarele atacuri ale teroristilor islamici, peninsula a fost din fericire ocolita pana acum de incidente majore in ceea ce priveste acest subiect.

Totusi, care ar putea fi secretul din spatele acestei stari de fapt din Italia? Cu ce este mai speciala Italia fata de Marea Britanie, Germania, Franta sau Spania de nu s-a confruntat inca pana acum cu incidente sau atentate teroriste majore?

O ipoteza interesanta este legata de activitatea mafiei din Italia, imbogatita peste ani cu efective noi din Albania si din estul Europei. In vremurile de glorie ale mafiei italiene, era aproape ca o lege nescrisa interdictia de a ucide femeile si copiii fara aparare, iar cei care incalcau codul erau adesea pedepsiti chiar de catre cei din randul mafiei. Mai ales prin sudul Italiei, se ajunsese chiar la un fel de alianta nedeclarata intre reprezentantii clericului si conducatorii mafiei, singura conditie pentru pastrarea acestui armistitiu fragil fiind tocmai respectarea acelor legi nescrise de care pomeneam.

Intr-o astfel de cultura, in care pana si mafia are anumite reguli atunci cand vine vorba de impunerea unor limite in ceea ce priveste agresivitatea impotriva persoanelor vulnerabile, este lesne de inteles cum sunt intampinati niste invadatori despre care se aude ca sunt responsabili pentru niste fapte cu adevarat reprobabile.

Chiar daca nu se recunoaste la nivel oficial, mafia italiana recurge adesea la patrulari pe Marea Mediterana, respingand ambarcatiunile imigrantilor ilegali inapoi catre plajele Africii, cu ajutorul unor barci rapide pe care instaleaza inclusiv armament de calibru mare. Si totusi, chiar si cu aceasta opozitie sunt destul de multe ambarcatiuni umplute uneori pana la refuz cu imigranti ilegali care ajung pe tarmurile Italiei.

Aici intervine cea mai interesanta ipoteza prin care se explica faptul cum este asigurata linistea si siguranta pe strazile din orasele Italiei: mafia, care in unele zone ale peninsulei nu mai este demult doar cea italiana, imbogatindu-si efectivele cu albanezi sau est europeni, inclusiv de origine română, recurge la o supraveghere chiar mai eficienta decat efectivele de carabinieri.

Taxele de protectie sunt mai nou privite de catre comerciantii sau micii afaceristi din unele zone ale Italiei ca pe niste adevarate comisioane platite unor bodyguarzi pentru asigurarea securitatii afacerilor si vietilor lor.

Consipiratii.infoloading...


loading...About The Author

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Dezvaluiri: DC Leaks a publicat documente care arata ca George Soros a contribuit cu milioane de dolari la actiuni impotriva Israelului, Foto: Niccolò Caranti
Dupa ce s-a implicat in destramarea Iugoslaviei, Soros finanteaza si separatismul catalan

Dupa ce s-a implicat in destramarea Iugoslaviei, Soros finanteaza si separatismul catalan. Atat din cablogramele WikiLeaks, marturisirile unor fosti agenti de...

Închide