(VIDEO) O fosta politista care a dezvaluit ca militarii si mercenarii din Bosnia erau implicati in trafic de persoane si prostitutie fortata, a fost destituita si amenintata

O fosta politista care a dezvaluit ca militarii si mercenarii din Bosnia erau implicati in trafic de persoane si prostitutie fortata, a fost destituita si amenintata.

In aceasta conferinta filmata,  o fosta polițistă din Nebraska, Kathryn Bolkovac, care a servit drept membră a păcii in cadrul fortelor Natiunilor Unite, face niste dezvaluiri cutremuratoare cu privire la traficul de fiinte umane si prostitutia fortata instituite in Bosnia.

Kathryn Bolkovac a ocupat o functie in cadrul Forței Internaționale de Poliție, care a fost organizată de DynCorp Aerospace. Ea a fost însărcinată să conducă biroul IPTF care investighează traficul sexual, abuzul domestic și agresiunea sexuală pentru a sprijini misiunea ONU de menținere a păcii din Bosnia.

(VIDEO) O fosta politista care a dezvaluit ca militarii si mercenarii din Bosnia erau implicati in trafic de persoane si prostitutie fortata, a fost destituita si amenintata

Insa odata ajunsa la Sarajevo,  ea a descoperit ofițeri militari implicați în traficul de ființe umane și in prostituția forțată, cu legături cu contractori privați de mercenari, ONU și Departamentul de Stat al SUA.

După ce a adus la cunoștință aceste dovezi, Bolkovac a fost retrogradata succesiv, amenințata, concediata și, în cele din urmă, obligata să fugă din țară la adapostul întunericului – reusind in cele din urma sa ia documentele incriminatoare împreună cu ea.

Datorită dovezilor pe care le-a strâns, ea a câștigat un proces împotriva DynCorp, expunând public încălcările drepturilor omului.
Povestea ei, relatată în cartea The Whistleblower: Sex Trafficking, contractori militari și lupta unei femei pentru justiție, devine mai târziu filmul Hollywood “The Whistleblower”.loading...


loading...Comments

comments

About The Author